De ceva  vreme, mai multe entitati economice sau administratii locale au accesat  bani din fonduri europene pentru proiecte de regenerare  urbana sau pentru refacerea unor zone de circulatie pietonala sau partial auto folosind piatra naturala recomandata pentru uz exterior dpdv al rezistentelor mecanice, a comportamentului in timp si a prelucrarilor suprafetelor de calcatura pentru asigurarea unui trafic pietonal corect si sigur.

In primul rand materialele care se preteaza acestor  tipuri de lucrari sunt: granitul,bazaltul,andezitul etc.

Pentru fiecare din aceste materiale sunt recomandate prelucrari uzuale ale suprafetelor astfel incat sa corespunda specificatiilor din proiectele tehnice.

Apoi, arhitectii  aleg culorile si pregatesc propuneri de design care sa infrumuseteze locatiile alese.

Tipuri de piatra naturala oferita si destinatiile ei 

New Board International si partenerul sau turc ALDUR va propun urmatoarele materiale si culori avand diverse tipuri de prelucrari functie de destinatia aleasa :

-granit gri deschis : pavaje sablate, slefuite, periate ; piatra cubica rupta natural sau taiata, borduri mari sau mici taiate cu bizot pe o latura lunga; bolarzi taiati si bizotati pe toate muchiile, rigole prelucrate cu sant de scurgere, mobilier urban, etc.

-bazalt  gri inchis/negru : pavaje sablate, slefuite, periate ; piatra cubica rupta natural sau taiata, borduri mari sau mici taiate cu bizot pe o latura lunga; bolarzi taiati si bizotati pe toate muchiile, rigole prelucrate cu sant de scurgere, mobilier urban, etc.

-bazalt grena : pavaje sablate, slefuite, periate ; piatra cubica rupta natural sau taiata, borduri mari sau mici taiate cu bizot pe o latura lunga; bolarzi taiati si bizotati pe toate muchiile, rigole prelucrate cu sant de scurgere, mobilier urban, etc.

-andezit gri deschis : pavaje sablate, slefuite, periate ; piatra cubica rupta natural sau taiata, borduri mari sau mici taiate cu bizot pe o latura lunga; bolarzi taiati si bizotati pe toate muchiile, rigole prelucrate cu sant de scurgere, mobilier urban, etc.

Deoarece partea comerciala  este foarte importanta in astfel de proiecte, va putem recomanda niste preturi de pornire  care vor fi amendate functie de tipul de material, dimensiuni si grosimi, tipuri de prelucrari, cantitati solicitate etc.

Preturi orientative

-pavaje granit, bazalt, andezit  pornind de la 30 eur/mp +tva

-piatra cubica granit,bazalt,andezit  pornind de la 20 eur/mp +tva

-borduri granit,bazalt,andezit  pornind de la 9 eur/ml +tva  cele mici si 27 eur/ml +tva cele mari

-bolarzi granit,bazalt,andezit  pornind de la  25 eur/buc. +tva

-rigole granit,basalt,andezit  pornind de la 15 eur/buc. + tva

Va  stam  la dispozitie cu certificate CE de analiza, mostre si sfaturi tehnice pentru a putea alege ce este mai bun pentru proiectul dvs.

Mai multe informatii in site: https://www.newboard.ro/pavaje-exterioare-din-granit-bazalt-andezit/